Da jeg slanket meg..

Har fått innspill etter mitt "før og nå" innlegg, hvor det ble ønsket at jeg skulle skrive om hvorfor jeg valgte å slanke meg på denne måten, hvorfor jeg ikke anbefaler den til andre, og alternative slankemetoder som er bedre. Dette vil jeg veldig gjerne skrive mer om, da jeg ønsker å være mest mulig åpen om akkurat denne saken!

Hvorfor?

Alle jenter har vel noe de vil forandre på ved utseendet sitt? I alle fall fra tid til annen. Jeg har tidligere skrevet at jeg aldri følte meg tykk da jeg var 20kg tyngre, jeg var forholdsvis fornøyd, og følte jeg hadde kiloene mine på de rette plassene. Jeg hadde et normalt fohold til mat, og spiste egentlig det jeg måtte ønske når jeg måtte ønske det! Jeg var også veldig aktiv, og følte meg som en sterk jente.

Men.. Alle har perioder hvor de kanskje ikke er helt fornøyd med seg selv, og vil gjerne bli kvitt noen kilo. Jeg hadde en slik periode i Mai 2010 og bestemte meg derfor for å slanke meg litt. Sa til venner og familie at jeg ønsket bare å gå ned noen kilo - og det var det som var planen!

Jeg begynte som sagt med allevo-shaker, men når det førte til brekninger hver gang jeg skulle få dem ned begynte jeg bare å hoppe over dem, og erstattet dem med absolutt ingenting. Jeg fikk var fortsatt bestemt på at deyt bare skulle bli noen kilo. Men disse kiloene ble bare flere og flere! Jeg fikk et ganske anstrengt forhold til badevekten, og veide meg hver eneste dag. Jeg skrev også ned tallene slik at jeg kunne være sikker på at det gikk nedover. Gikk det ikke nedover en dag "straffet" jeg meg selv med enda mindre matinntak, og mer aktivitet. Dette førte til stort vekttap over alt for kort tid!

Venner, familie og kjæreste begynte selvfølgelig å bli litt bekymret for meg, men jeg beroet dem med å si "Jeg er fornøyd nå, skal bare ned 1-2kg til slik at jeg har litt å gå på".

Helt ærlig så sank selvtillitten min i takt med kiloene!! Jeg hadde egentlig trodd at den skulle stige - noe den ikke gjorde! Derfor ble jeg aldri fornøyd og satte meg nye mål hele tiden, og ble strengere med meg selv. Jakten på bedre selvtillitt? Det var vel da en av mine beste veninner sa til meg "Du vet at du hadde bedre selvtillitt før du slanket deg Camilla", at jeg forsto at det hadde gått for langt. Og at jeg måtte finne nye metoder for å finne denne selvtillitten jeg hadde før slankingen. Det var da jeg begynte å trene vekter.

Det jeg har slitt mest med er at jeg har planlagt dagene rundt mat, og prøvd å unngå mat. Jeg har kunnet ligge i sengen 1t før jeg sovnet og gått gjennom dagen som skulle komme. Da planla jeg hva jeg kunne gjøre for å unngå situasjoner hvor mat var fokus. Jeg kunne også grue meg til for eksempel jentekvelden osv, da jeg viste at det ville bli servert mye mat og snop. Her kunne alle se om at jeg spiste eller ikke, så jeg spiste. Dette resulerte i at jeg fikk dårlig samvittighet, og følte eg måtte få mindre mat dagen etter dersom jeg ikke var fornøyd med det vekten min sa den dagen.

Jeg har innrømmet for meg selv og for andre at jeg har slitt med nettopp dette - og ble egentlig syk! Jeg stoppet det heldigvis i tide, og ble klar over problemet mitt! Hadde jeg ikke at så mange som har brydd seg rundt meg vet jeg ikke hva vekten min hadde vært nå - jeg tørr egentlig ikke å tenke på det engang.

Jeg sliter enda vel å merke, men jeg ser at styrketreningen jeg driver med nå er "medisinen" min. Det er den som gir meg bedre selvtillitt, og det er den som gir meg motivasjon til å spise igjen. Jeg spiser nå for å få en bedre kropp gjennom treningen min :) Det er flere som har ytret sine bekymringer om at dietten før konkurransen, og tiden etter hvor jeg skal opp i vekt igjen, og at dette kanskje kan trigge problemene mine igjen. Jeg tror og håper at dette ikke vil skje, dette da jeg bare ser fremgang hos meg selv nå, og selvtillitten min bare blir bedre og bedre :)

Jeg veier meg fremdeles hver eneste dag, men skal nå prøve å kutte ut dette. Jeg skal prøve å spise enda mer - sunn mat vel å merke! Jeg tror at om jeg gjør dette vil jeg kunne se fremgang, og jeg klarer kanskje å finne igjen den gamle Camilla :D

Grunnen til at jeg ikke vil at andre skal slanke seg på denne måten finner dere egentlig i det jeg nå har skrevet. Man begynner kanskje med en uskyldig intensjon om å bare slanke seg litt. Denne uskyldige intensjonen kan desverre danne en ond sirkel der du aldri blir fornøyd med deg selv, eller kroppen din. Jeg har selv møtt veggen flere ganger det siste året, og dette på grunn av slankingen min!

Vil du slanke deg?

Vil du slanke deg så er dette helt greit for meg. Men gjør det på en RETT måte!! I mitt hode er en god slankemetode å holde deg aktiv, samtidig som du spiser god, sunn og balansert mat. Tenk på at du skal spise mat som gir deg noe igjen. Snop gir kroppen ingenting(det er godt vel å merke, men har ingen næring som kroppen trenger). Jeg ville også anbefale de som vil slanke seg å ta seg goood tid til denne prosessen. Og sist men ikke minst - du må forandre livsstilen din. Det hjelper ingenting om du slutter å spise sunt og slutter å holde deg i aktivitet med en gang du har nådd målet ditt. Skal du holde vekten din må du opprettholde denne gode og sunne livsstilen :) Jeg tror også at det er viktig at du finner tid til å kose deg - at du av og til kan skeie ut, uten at du skal ha noe dårligere samvittighet. Alle må få kose seg av og til!

Moren min føler jeg er et perfekt eksempel på hvordan man skal slanke seg. Hun prøver å spise så sunt som mulig, samtidig som hun prøver å holde seg aktiv. Hun finner likevel tid til å kunne kose seg, og spiser mye god og sunn mat hver dag :)

En barndomsveninne av meg skriver en slankeblogg også. Hun heter Liv Johanne, og hun er kjempeflink! Les bloggen hennes på : www.dgoalivet.bloggspot.com Hun slanker seg på den rette måten, ifølge meg i alle fall ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg mener at alle burde få lov til å slanke seg om de ønsker dette, men vær forsiktige. Det kan fort skeie ut!!

Ha en fin dag :) Nå skal jeg på trening!! wiwi!

- Camilla :)

7 kommentarer

Henny

13.okt.2011 kl.11:23

Veldig bra skrevet om veldig aktuelt tema! Flott at du deler (Y)

Helene

13.okt.2011 kl.12:49

Huff, kjenner meg altfor godt igjen i det du skriver. Og jobber faktisk akkurat med det samme^^ har sluttet å beskymre meg for å spise usundt en dag i uka og hiver inn på med det jeg vil, men spiser sundt ellers alle andre dager. Men før var jeg skikkelig nazy mot kroppen og ville ikke gi den noe godt og hadde dårlig samvittighet vis jeg kun spiste 1 muffins eller 1 kake stykke, men nå der i mot spiser jeg opp i mot 3000 - 4000 kcal med usunn mat en dag i uka, Prøver å holde meg innen 3000 maks, men noen ganger tar det over hånd.

Hadde det ikke vært for pausen fra all trening og planlegging i sommer så hadde jeg nok vært enda mindre enn hva jeg er i dag, og jeg har framdles en del å måtte bygge opp, men fett skal det ikke være, mn muskler forhåpentligvis. Og jeg syns det er supert at du har klart å skifte tankegang og blitt bedre. For det krever så utrolig mye og det er utrolig tungt. Så jeg er 100% enig med deg at det er helt feil å slutte å spise og trene mer for å slanke seg. Det beste er å spise sundt å være aktiv. :)

camillastrening

13.okt.2011 kl.14:11

Henny: Tusen takk søte Henny :D

camillastrening

13.okt.2011 kl.14:17

Helene: Tror det er mangen jenter som kan kjenne seg igjen i dette med elsk-hat forhold til mat og kropp! Og det er synd :/

Godt å høre at du også har begynt å snu tankegangen din. Er virkelig ikke bra å overtenke det. Ofte er det enkleste det beste :D

Lykke til videre :)

Astrid

13.okt.2011 kl.19:25

Så godt å hørra at at du har fokuset på helså, og ikkje kiloane, Camilla! Du e super! :-*

dropnsculpt

17.okt.2011 kl.17:53

Jeg hadde samme problemet i sommer, jeg kunne veie meg mer enn 5 ganger om dagen. Jeg har fortsatt problem med mat, jeg hopper over måltider noen ganger. Men jeg prøver å veie meg 2 ganger i uka. mandag og tordag :).

Men jeg alltid hatt en god del selvtillit, og jeg har gått ned 2 kg og selvtilliten min blir bedre. Jeg var deprimert og mistet selvtillit og interessen i gutter. Men nå prøver jeg å få selvtilliten min tilbake og interessen for gutter. Jeg føler mye bedre nå og klarer å se meg selv i speilet og smile fra øre til øre. Men jeg må jobbe med veiingen og mat :)

camillastrening

17.okt.2011 kl.21:15

dropnsculpt: Så bra at du arbeider med det :) Tror det er mange jenter som sliter med akkurat dette - ikke bra! Håper det ordner seg for deg, og at DU blir fornøyd med deg selv, det er det som er viktigst :)

Skriv en ny kommentar

camillastrening

camillastrening

21, Tysvær

Jente på snart 22år. Bor med samboer i et lite hus på Karmøy. Studerer på 3-året, for å bli førskolelærer. Ekstrahjelp som resepsjonist, og vikar i barnehage. Trener på UNO Gym & Nutrition :)

Kategorier

Arkiv

hits