Den forbanna vekta!!

Jeg vil gjerne ta opp dette med å veie seg. Vet av erfaring at mange jenter har et slags tangsforhold til vekta, og må veie seg hver eneste dag. Jeg er en av de jentene!!

Hvorfor gjør vi egentlig dette? Er de forbanna tallene så viktige?

Jeg for min del har i lengre tider latt tallene på vekten være det første som har møtt meg om morgenen - og de tallene har deretter bestemt mitt humør og min selvfølelse resten av den dagen. Hvorfor holder det ikke å kikke seg i speilet og betrakte kroppen sin der i stedet for? Det er jo slik vi ser ut.. Vi ser da ikke ut som et tall?

Jeg sliter fremdeles med å ikke veie meg hver eneste morgen. Liker å vite hvordan det går med kroppen min - også kiloene. Jeg har derimot klart å snu det til at jeg skal kikke meg i speilet før jeg går på vekta. Da kan jeg se i speilet hvordan kroppen min ser ut, og danne meg et bilde om hva jeg føler om det. Går jeg på vekten etter dette skal det litt mer til for at jeg skal bli misfornøyd. Da har jeg jo allerede laget meg en oppfatning av om jeg er fornøyd med det jeg ser i speilet, eller ikke. Jeg har enda en lang vei å gå her - skulle helst ha kastet hele vekten til *PIIIIP*. Det skal den ganske snart også - forhåpentligvis ;)

Det jeg vil frem til her er at tallene på vekten spiller en så utrolig liten rolle, det er hva du ser i speilet, og hvordan du føler deg som er fasiten på hvordan kroppen din har det :)

Er du egentlig fornøyd med hvordan du ser ut? Hvorfor lar du da et tall ødelegge for deg?

Dette med å veie seg for ofte kan få mange ringvirkninger for deg - mange negative! Du begynner kanskje med å veie deg for å motivere deg til å gå ned i vekt. Den kan da motivere deg ved at du ser resultater og vekten går nedover. Men tenk når vektnedgangen begynner å stoppe opp? Du er vant til å se at tallene går nedover på vekten - men nå ligger de kanskje stille, eller du til og med kanskje har gått opp litt. Takler du ikke dette kan du ende opp med å presse kroppen din hardere og hardere, og det bare for å se at tallene på vekten går nedover. Det du kanskje ikke tenker på i denne prosessen er at kanskje grunnen til at du ikke har gått så mye ned i vekt er fordi kroppen har bygd litt muskler i tillegg til å fjerne seg med fett? (Muskler veier mer enn fett). Du begynner kanskje å spise mindre for å gå ned i vekt, og grunnen til at du ser resultater på vekten nå er kanskje fordi kroppen din bryter ned musklene dine i stedet for fett.

Been there - done that!

Jeg har alltid vært en sterk jente - mye sterkere enn de andre jentene. Husker at dette er alltid er noe jeg har vært stolt over. Men etter jeg gikk så mye ned i vekt var jeg heller svakere enn alle de andre jentene. Det gikk opp for meg da vi hadde fysisk fostring på skolen, og vi skulle bryte på noen matter. Du kan si det slik at jeg hadde INGEN sjans. Jeg ble vippet over ende av ingenting. Må si jeg følte meg utrolig svak og pinglete der og da. At jeg ble slik kan jeg bare takke meg selv for, da jeg mest sannsynlig brøt ned muskler for å gå ned i vekt. All nedgang var bra nedgang? Dont think so!

Pass på kroppen din! Tren, spis god og sunn mat, i store nok mengder. Det er da du vil se resultatene du leter etter. Hvem vil vel være en svak, tynn, gelestang? Når du kan være stram og muskuløs? Ikke jeg i alle fall ;)

Jeg vet at jenter flest streber etter å være tynnest mulig, og veie minst mulig. Men er det virkelig så flott å være helt skrapa? Jeg tror ofte jenter har et forvridd bilde av hva som er fint og sunt, i forhold til hva som er tynt og usunt! Her er jo et eksempel på hvordan forbilder har forandret seg fra "i gamle dager". Før var formfulle Marilyn Monroe det forbildet jenter så opp til og ønsket å være. Nå er det derimot syltynne anoreksia-modeller.

For all det.. Alle er forskjellige! Noen er veldig tynne fra naturens side - og det er fint, for det er slik du skal være. Det jeg vil frem til er at du ikke skal la baderomsvekten bestemme over deg. Jeg skal i alle fall begynne å bestemme over baderomsvekta mi!! hihi..

Og et lite tips til dere som ønsker å være slanke, samtidig som dere vil ha kvinnelige former. Det er muskler som lager de flotte formene de fleste av oss ønsker oss, så begynn å tren :D :D (og spis rett)

- Camilla :)


8 kommentarer

ida marie

30.okt.2011 kl.11:02

Kjempe bra innlegg, camilla:-) viktigt de du skrive her å de e godt å sjå at du sjøl ønske å endra deg når de komme te syn på baderomsvekto:-)

benedictestrening

30.okt.2011 kl.11:15

Hiv vekta!! Jeg har vært der jeg også...måtte opp på den vekta flere ganger daglig! Da er det noe galt et sted...nå veier jeg meg aldri!! Jeg har ikke behov for å vite vekta mi i tall...speilet sier så mye mer!

camillastrening

30.okt.2011 kl.11:38

ida marie: Tusen takk søta <3

camillastrening

30.okt.2011 kl.11:39

benedictestrening: True-true :D Skal prøve å kaste den - vet bare ikke om jeg er heeelt klar for det enda..

Johanne

30.okt.2011 kl.12:31

Du som trener til å være med på fitness kan da ikke følge med på vekta?? Muskler veier jo mer enn fett, og om du skal bygge muskler og veie lite på samme tida, ja, det fungerer jo bare ikke :) Så du kan jo lett kaste vekta og bare glemme den :) Uansett er tallet på vekta bare et nummer som ikke har noe å si så lenge du ser bra ut, som du sa.. Jeg selv synes jeg veier forlite, veier meg sjelden og folk sier alltid til meg at vekta har iingenting å si, så nå tenker jeg på det hveer gang jeg blir litt for misfornøyd, hehe

camillastrening

30.okt.2011 kl.12:34

Johanne: hehe, ja. Er en uvane som skal vekk dette her ;) Kan ikke bry meg om vekten lenger - men er enklere sagt enn gjort! Kanskje jeg skal kaste vekten allerede idag? haha.. Tørr jeg? iiik!

GG

30.okt.2011 kl.12:38

Min vekt er for øyeblikket uten batterier og det er jeg evig takknemlig for.

Prøver å vende meg til speilbildet. Det er vanskelig, spesielt nå når jeg driver med vektoppgang.

camillastrening

30.okt.2011 kl.12:45

GG: Ja, driver med det samme :) Tror egentlig at det er bedre uten vekten! (så slipper tallene å tulle med hodene våre)

Skriv en ny kommentar

camillastrening

camillastrening

21, Tysvær

Jente på snart 22år. Bor med samboer i et lite hus på Karmøy. Studerer på 3-året, for å bli førskolelærer. Ekstrahjelp som resepsjonist, og vikar i barnehage. Trener på UNO Gym & Nutrition :)

Kategorier

Arkiv

hits